8 tips om verder te gaan

De corona-crisis duurt nu al een jaar en ik weet niet hoe het voor jou is maar hier is het leven in vele opzichten drastisch veranderd afgelopen jaar. Zeven jaar geleden startten we met een horecabedrijf binnen de festivalbranche. Met onze foodtrucks waren we ieder jaar weer een graag geziene partner op festivals in binnen- en buitenland en we verheugden ons dan ook enorm op het festivalseizoen van 2020. En toen was daar pats-boem corona. Onze overvolle agenda was in no-time leeg en dat is hij tot op de dag van vandaag nog steeds. Geen evenementen, geen festivals en slechts geringe steun vanuit de overheid. We werden volledig teruggeworpen op onszelf en stonden zowel letterlijk als figuurlijk compleet stil. Ga er maar eens aan staan als gezin met kinderen in de puberleeftijd. We horen bij de allerlaatste groep die versoepeld zal gaan worden en waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voordat wij als horecabedrijf binnen de festivalbranche groen licht zullen krijgen. Het is wat het is en daar moeten we mee dealen, hoe zuur ook.

Ondertussen zijn we een goed jaar verder. Een jaar waarin we ondanks veel verdriet & verlies ook veel over onszelf, elkaar en de wereld hebben geleerd. In onze foodtrucks gebruikten we bewust al enige tijd enkel biologisch afbreekbare disposables. Het geeft ons en onze klanten een beter gevoel iets substantieels bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld. Ook thuis probeerden we ons steentje al langere tijd bij te dragen door ons afval te scheiden en bewuster om te gaan met water en elektra in huis. Daar hield het eigenlijk wel op. En toen was daar pats-boem corona. Dag in dag uit waren we thuis en moesten we het zien te rooien van de geringe steun vanuit de overheid en onze zorgvuldig bewaarde reservepot. We gingen bewuster kijken naar wat we nou echt nodig hadden en leerden nog beter om ‘op de kleintjes’ te letten. Zonder enig perspectief werden we ons bewuster van ons eigen gedrag en leerden we dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om een positieve bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. En zo ontstond het idee om stapje voor stapje eco verder te gaan. Corona bracht ons dus niet alleen maar verdriet & verlies, het bracht ons ook deze leuke duurzame webwinkel en daar zijn we trots op. Trots omdat we niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, trots omdat we ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld en trots omdat we jou met onze leuke duurzame producten de mogelijkheid bieden om ook de omslag naar eco verder te maken. Samen maken we de wereld een stukje mooier. Hoe fijn is dat?!

En misschien denk je nu ‘Ik wil wel maar ik weet niet hoe’. Dat snap ik. Misschien helpen onderstaande tips je op weg. Zo moeilijk is het niet, iedereen kan het!

# TIP 1 # WORD BEWUST VAN JE LEEFOMGEVING
Door meer milieubewust te zijn, let je automatisch ook meer op je eigen gedrag. Meer bewuste keuzes leveren vaak op een eenvoudige manier al een positieve bijdrage aan het milieu. Zo hebben wij bijvoorbeeld een complete lijn aan natuurlijke was-& schoonmaakmiddelen in ons assortiment. Wasmiddelen heb je nu eenmaal nodig. Waarom zou je niet kiezen voor de duurzame variant?

earth, globe, birth

# TIP 2 # BEGIN MET HET SCHEIDEN VAN AFVAL
Je kan er niet omheen; De gekleurde kliko’s. Je ziet ze regelmatig in het straatbeeld en jij hebt ze vast ook in je bezit. Maar gebruik je ze ook? Door je heel bewust bezig te houden met afvalscheiding zorg je er voor dat afval op een nog betere manier gerecycled kan worden. Hierdoor wordt het milieu minder belast en levert het jou ook een goed gevoel op.

# TIP 3 # GOOI RESTJES NIET LANGER WEG
Heb je een keer teveel gekookt? Gooi restjes dan niet klakkeloos weg! Voedselverspilling is een onnodige belasting voor het milieu en bovendien ook gewoon zonde. Je kan de meeste restjes invriezen maar ook goed nog enkele dagen bewaren in de koelkast om later te verwerken in een ander gerecht. Wij verkopen ook hele leuke bijenwasdoeken die je kan gebruiken als vervanger van aluminiumfolie of huishoudfolie. Zo verpak je je restjes meteen op een duurzame manier!

# TIP 4 # LAAT DE AUTO WAT VAKER STAAN
Bij een grotere milieubewustheid laat je automatisch de auto ook vaker staan. Voor even snel een boodschapje doen bij de buurtsuper heb je je auto helemaal niet nodig! Pak de fiets of ga te voet, dat is echt veel beter voor het milieu en ook voor je gezondheid!

# TIP 5 # DOE BOODSCHAPPEN MET EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE
Als je boodschappen gaat doen, ga je vaak op ontdekkingsreis door de supermarkt. Daardoor komt het geregeld voor dat je met meer boodschappen thuis komt dan je vooraf van plan was. Dat merk je niet alleen in je portemonnee maar het vergroot ook de kans op voedselverspilling. Gebruik daarom een boodschappenlijstje als je boodschappen gaat doen. Zo koop je precies wat je nodig hebt!

# TIP 6 # TREK WAT VAKER DE NATUUR IN
Wanneer je je meer bewust wordt van het milieu krijg je vanzelf zin om vaker de natuur in te trekken. Je ervaart hoe mooi de bossen er bij staan en hoe mooi de vogeltjes fluiten. Dat geeft je een gevoel van innerlijke rust en je leert met een ander oog te kijken naar je eigen leefomgeving. Je wil om milieuvriendelijker te leven wordt daardoor groter.

# TIP 7 # WINKEL BEWUST, OOK ONLINE
Wij mensen houden doorgaans van winkelen. Winkelen voor de leuk maar ook winkelen voor noodzakelijke dingen. Je kan er niet omheen. Met de huidige corona maatregelen is fysiek shoppen lastig en daardoor wordt er des te meer online gewinkeld. Helemaal goed! Maar wist je dat je ook milieubewust online kan shoppen? Let eens op de verpakkingen die een webwinkel gebruikt en op welke manier je bestelling wordt verzonden. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van verzenddozen van gerecycled karton en versturen de bestellingen via de fietskoeriers van GroenBezorgen, partner van het landelijke netwerk Fietskoeriers. Samen duurzaam naar de toekomst!

# TIP 8 # EEN BETER MILIEU,BEGIN BIJ JEZELF!
Ik weet, het klinkt heel cliché maar deze al ruim dertig jaar oude slogan klopt nog steeds. Iedereen is in staat om op zijn of haar eigen manier bij te dragen aan het mooier maken van de wereld. Je hoeft helemaal geen milieuactivist te zijn. Ook geen vegetariër of veganist. Alle beetjes helpen en zolang als we er ons met ons allen bewust van zijn dat er iets veranderen moet, zijn we samen op de goede weg!

Dit zijn slechts 8 tips om je alvast een beetje op weg te helpen. Er zijn er nog heel veel meer hoor maar die bewaar ik voor een later blog. Ik mag nu weer pakjes in gaan pakken en op zoek naar nieuwe producten ter aanvulling van onze duurzame webwinkel. Want weet je, als jullie blij worden van dat wat wij jullie te bieden hebben dan worden wij automatisch weer blij van jullie. En de wereld? De wereld is de lachende derde en dáár doen we het voor. Laten we samen eco verder gaan.. Zet ‘m op!

Lieve, duurzame groet,
Thiery – Team Ecoverder 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?