Ingepakte rollen, WHY??

Producten met een verhaal, ik hou d’r van! En misschien zie je het niet meteen in onze webshop, maar achter bijna al onze producten zit een bijzonder verhaal. Of eigenlijk moet ik zeggen; Achter de leveranciers van deze producten. Zo ook achter The Good Roll. Je weet wel, van die vrolijk ingepakte 100% boomvriendelijke wc-rollen, keukenrollen en tissueboxen.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn namelijk wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is maar liefst één derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks ook nog eens 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Dat is toch ongelofelijk? Deze shocking cijfers inspireerden de mensen achter The Good Roll tot het ontwikkelen van een initiatief waarmee beide problemen tegelijk aangepakt konden worden. Een uniek win-win concept, bestaande uit een 100% boomvriendelijke rol gemaakt van gerecycled papier waarmee ze zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.

HOE DAN?

50% van de netto winst van The Good Roll gaat naar ontwikkelingsprojecten in Afrika. Er worden toiletten van gebouwd en in samenwerking met Simavi worden er ook schoolgebouwen van gerealiseerd. Scholen zijn natuurlijk de basis van ontwikkeling en daar draagt The Good Roll natuurlijk graag haar steentje aan bij.

Toiletgebouw in Afrika
schooltje in Afrika

Dat is al een mooi verhaal toch? Maar er is meer! Naast het leveren van een ècht duurzaam product wil The Good Roll namelijk ook een directe maatschappelijke bijdrage leveren en juist daarom werken zij met een sociale onderneming voor het wikkelen en verpakken van een groot deel van de producten. Op deze manier biedt The Good Roll werk en begeleiding aan meer dan 75 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Win-win-win, als je het mij vraagt!

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Maar nu komt eigenlijk nog het allerbeste nieuws van dit verhaal; Jij kan een belangrijke bijdrage leveren aan de bouw van toiletten en scholen in Afrika en het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe? Door één (of meer!) van die té leuke dozen bij ons te bestellen. Je fleurt er niet alleen je toilet, keuken of badkamer mee op maar verricht met jouw aankoop ook echt nog eens een hele goede daad. Je vindt ons aanbod van The Good Roll hier in onze webshop. Niet alleen leuk om zelf te hebben maar zeker ook heel leuk om cadeau te geven. Eens wat anders dan een bloemetje of flesje wijn!

Ingepakte cadeautjes met papier van The Good Roll

Oh en dan nog even als laatste een hele leuke recycle tip: Gooi de verpakking van de rollen niet weg maar hergebruik ze als inpakpapier. De printjes zijn zó leuk en vrolijk, daar wordt iedereen blij van en het scheelt je weer een rol inpakpapier en heel wat gekapte bomen!

Lieve, duurzame groet,
Thiery

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?