Too Good To Go… IK BEN VERSLAAFD!

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, misschien ook wel helemaal niet. Ik heb het over de ‘Too Good To Go’ app. Kort gezegd is het een app op je telefoon waarmee je eten kan redden. Eten dat anders in de kliko verdwijnt. Eten van restaurants, supermarkten, bakkers en benzinestations, eten dat gewoon nog hartstikke goed en lekker is!

VOEDSELVERSPILLING

Voedselverspilling zet onze planeet onder een enorme druk. Volledige stukken bos worden gekapt om plaats te maken voor landbouw en producten die niet worden opgegeten. Daarnaast zijn er talloze wetenschappelijke artikelen verschenen waarin voedsel dat verspild wordt op een niet-duurzame manier, ervoor zorgt dat er schadelijke stoffen worden vrijgelaten. ‘Too Good To Go’ werkt als een grote marktplaats met voedsel, juist om deze voedselverspilling tegen te gaan. Dankzij het redden van onverkocht voedsel, maken we samen het verschil en ondersteunen we de kracht van verandering. Want een planeet zonder voedselverspilling, is een betere planeet. Samen kunnen we dat waarmaken!

VERSLAAFD

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de app al best wel een tijd op mijn telefoon had staan. Ik had ‘m eens gedownload maar ‘m verder nog nooit geopend. Tot een week of drie geleden. Ik was mijn telefoon aan het opschonen van ongebruikte apps en stuitte op de ‘Too Good To Go’ app. Wat was dat ook alweer? Ik opende de app en zag dat één van mijn favoriete winkels in het dorp een broodbox aanbood voor maar € 2,99. Spontaan drukte ik op de ‘reserveren’ knop, betaalde via iDeal en een uur later mocht ik de broodbox al ophalen. Spannend! In de winkel kreeg ik een grote doos overhandigd met daarin twee hele speltbroden, een rozijnen-appel brood, twee croissoints, een ham-kaas broodje en een meergranenbol. En dat alles voor nog geen drie euro! Ondertussen zijn we drie weken verder en kan ik jullie vertellen dat ik inmiddels verslaafd ben aan de app. De koelkast en de vriezer liggen vol en ik red wekelijks de mooiste producten van de kliko! En de app? Die staat inmiddels op de eerste pagina van mijn telefoon en in de top-5 van meest gebruikte apps 😉

Mijn eerste ‘Too Good To Go’ broodbox van EkoPlaza

HELP DE PLANEET, RED MEE!

Weet je wat zo leuk is aan ‘Too Good To Go’? Het maakt niet uit waar je woont. Er doen door heel Nederland al ruim 5.000 supermarktketens, hotels, restaurants, benzinenstations, bakkerijen en meer mee aan de app en daardoor zijn er vast ook bij jou in de buurt pakketten die gered kunnen worden. Je helpt er niet alleen de planeet mee maar bespaart ook nog eens veel geld en zorgt voor een goed gevulde koelkast en vriezer. En iedereen kan het doen. Help de planeet, red mee!

HOE HET WERKT

1. Download de ‘Too Good To Go’ app op je telefoon. Klik hier voor de App Store en hier voor Google Play.
2. Ontdek wat er te redden valt in jouw buurt.
3. Zie je er wat tussen staan, klik er dan op.
4. Klik daarna op ‘reserveren’, onder in je scherm.
5. Er volgt een tekst met de melding dat de inhoud een verrassing is (hoe leuk?!) en klik daarna op ‘Ik snap het!’
6. Je ziet vervolgens een bevestiging van wat je wil reserveren. Wil je meer pakketten, dan kan je hier het aantal nog veranderen. Klik daarna op ‘reserveer nu’.
7. Je gaat nu door naar de betaalmethodes. Klik op de voor jou gewenste betaalmethode, betaal en ga je pakket op het aangegeven tijdstip ophalen.

Hoera! Je hebt een maaltijd
van de vuilnisbak gered!

VEEL PLEZIER!

Ik wens je heel veel plezier met het redden van maaltijden en ben natuurlijk heel erg benieuwd of jij er net als ik verslaafd aan raakt! Laat je me in de reacties onder dit blog een keer weten hoe je het vindt? Dat vind ik leuk. Alleen samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken!

Lieve, duurzame, groet,
Thiery

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?